dilluns, 26 de setembre del 2016

Participació a les Jornades Projecte de Ciutat

El Moviment Menorca Edu21 va participar a les Jornades Projecte de Ciutat organitzades per l'Ajuntament de Ciutadella.

El passat dimecres es va fer l'acte inaugural de les Jornades amb una xerrada d'Arcadi Oliveres i Boadella que va tractar de la transformació de les ciutats a partir de la participació ciutadana.
N'Arcadi va explicar la seva vivència com a activista per la justícia social i la pau. Sobretot es va centrar en la seva experiència com a membre de l'associació de veïns de la part esquerra de l'Eixample, a Barcelona, però també va posar diversos exemples d'arreu del món que van il·lustrar que, quan la ciutadania s'organitza, té poder per transformar el territori on viu.


Segons ell, per tal que hi hagi voluntat de lluita ciutadana és necessari:
1.- Estar ben informats.
2.- Estar organitzats.
3.- Perdre la por.



I el passat dissabte, va tenir lloc una jornada amb Carmen Catalina Ramírez, Valentín Sánchez i Mikel Baza, experts en lideratge participatiu. Van organitzar una sèrie d'activitats, entre elles un “Cafè del món”, per mostrar com la intel·ligència col·lectiva és una eina per transformar l'entorn.
A les jornades hi van assistir persones de totes les edats, des de filletes fins a àvies amb moltes ganes d'aprendre i participar per tal que, segons elles, els seus néts i nétes puguin viure en un món millor.
La pregunta al voltant de la qual van girar totes les activitats va ser: “Com poder sembrar-despertar juntes/s la llavor de la participació, l'autocura, la cor-responsabilitat per construir (juntes/s) la Ciutadella que somiam?”
I, per guiar el debat durant el cafè del món, se'ns van plantejar tres qüestions:
Quan i com va ser la primera vegada que vas sentir el poder de la participació?
Com serà la Ciutadella dels teus somnis?
Quines són les tres accions que tu emprendràs ara per començar a moure't en la direcció del nostre gran somni de ciutat?



Va ser un gust poder conèixer i debatre amb persones de diferents llocs de procedència, professions i edats vers unes inquietuds en comú.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada