dijous, 29 d’agost del 2013

Conclusions de les Jornades

On volem ser d´aquí 10 anys?

Les conclusions de les Jornades Menorca Edu21 van girar entorn a una idea:  el miratge econòmic dels darrers 30 anys a les illes no ha anat acompanyat d´un avanç educatiu i social (els empresaris no troben professionals qualificats, les associacions tenen pocs joves voluntaris, hi ha poc lideratge social i econòmic, les famílies  participen d´un  esquinçament cultural, la veu dels docents no es té en compte, els centres educatius no tenen una vertadera autonomia). Com van dir els estudiants: “Ho hem tingut tot, però ens falta el més important: tenir curiositat per aprendre i sentir-nos capaços de participar”




Sense una bona educació i formació, no hi ha avanç social ni econòmic. Volem passar del cercle viciós (baixa formació= poca iniciativa social i empresarial, baix accés a llocs laborals) al triangle virtuós (formació, I+D, iniciativa). Però aquest bot només serà possible a través d´un pacte A LLARG TERMINI que eviti que cada vegada que hi hagi un canvi de govern es canviï el rumb i permeti a Menorca tenir  una veu pròpia. A partir d´un diagnòstic de qualitat (amb persones de tots els sectors i ideologies) aprofundirem en les propostes de millora que ja es van apuntar a les jornades. Coincidint amb l´aniversari del discurs de Martin Luther King I have a dream,  250 menorquins vam fer la primera passa pel pacte.


El mateix dia, la Conselleria avisava els 3 directors de Maó de que eren suspesos de la seva funció docent. Tot i que aquest fet no coincideix amb la petició d´una major autonomia per als centres que ahir es va apuntar a les Jornades, des de Menorca Edu21 farem tot el possible perquè el nostre camí cap al Pacte no s´aturi pels entrebancs d´una actualitat educativa difícil i convulsa. Esteim decidits a que el camí del Pacte fructifiqui. I que ho faci fonamentat en el diàleg amb els experts, els estudis internacionals, i els que estan al peu del canó.  


Volem agrair la participació als 250 assistents i la seva col·laboració a les xarxes socials, la feina dels 17 professors en la redacció del Pacte, la col·laboració inestimable de´n Febre, el tècnic de so, l´ajuda de l´Ajuntament des Mercadal i finalment la feina de Josep Gayón Arguimbau en el muntatge del vídeo. A tots voltros, moltes gràcies.


Al mateix temps, demanar a tothom que tengui fotos, vídeos o apunts, que les pengi al nostre bloc (http://menorcaedu21.blogspot.com) o les enviï per correu electrònic a: marcunitari@gmail.com










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada